När mörkret faller över hustaken ska jag hålla dig varm med filtar älskling

Lägenheten börjar bli mörk. Skymmningen är på ingång och det börjar bli dags att tända lite mysbelysning. Jag har precis avslutat min komparativa bokanalys. Redovisning imorgon. Det ska nog gå bra. Peppar. De senaste timmarna har jag duschat varmt efter en ovanligt kallt träningspass ute i spåret, druckit kanellatte, ätit två små skorpor och skrivit. Nu börjar det bli dags för matlagning. Panerad fisk med morötter och potatis, ska det bli.


Ikväll ska jag värma mig med dig under filtar och tända ljus. Se på True Blood och ladda inför morgondagen. Puss.


Engelsk frukost

Nybakade scones och tree fruits marmelad från Gloucester cathedral.


Dagboksanteckningar

 

Dagens bästa. Kaffelatte och chokladskorpor i soffan. Efter en eftermiddagsföreläsning. Jag är inte så förtjust i sena dagar. Jag blir så trött och får ingenting gjort när jag kommer hem och jag har 2000 tecken till att skriva på min bokanalys. Det skulle vara så otroligt befriande om jag lyckades ta mig i kragen och skriva klart den ikväll, så att jag kan börja på lite andra uppgifter imorgon. Så med en till kopp kaffe och snabba fingrar över tangentbordet kan jag nog vara färdig innan Andra Avenyn börjar. Någon som har lite överskottenergi att skänka bort?


Tjugoåttonde spetember

Stadspromenad. Ett fotoförsök, som inte lyckades sådär jättebra. Lite småshopping, ett paraply och en söt liten mössa fick följa med hem. Fika med Sandra och Jesper. Mysigt. Och en avslutande femkilometerspromenad med Sandra medan killarna sprang.



Nu ska vi äta omelett och efter det måste jag plugga en stund. Thats it.

Varje dag räknas

Du håller hösten mellan dina fingrar. Det är måndag, solen skiner och schemat är tomt. Hemmastudier skulle vara på sin plats, men jag är expert på att slippa undan. Förhoppningsvis ska jag kunna avvara några timmar av min tid till studier idag. Senare. Jag pluggar bäst på kvällen, har jag märkt.

My darlings and I, tänkte ta en lång, fin höspromenad runt staden. Hålla hand och knäppa lite bilder. Kanske ta en liten fika vid hamnen, sparka löv och ta dagen som den kommer.


Du har planterat en lyckokänsla i min kropp idag. Mina fingrar har börjat samarbeta med mitt huvud igen. Fingrarna skriver och huvudet sprutar ut idéer. Till både dikter och berättelser. Igår när jag gick och la mig låg jag vaken i flera timmar och bara tänkte. På allt möjligt. Jag skulle vilja påstå att det här är min bästa höst någonsin. Jag hoppas verkligen att jag slipper undan otäcka förkylningar och höstdepressioner.

Jag ska skugga dig längst järnvägsspåret, varje natt...




Medan mörkret faller över hustaken
försvinner jag längst järnvägsspåret.
Världen har förvandlats till ett färgspektrum
och stan lyses upp av gula gatlycktor.

På marken ryker en bortglömd cigarettfimp
jag släcker glöden med foten
och vandrar vidare med hundratals
okontrollerade tankar mellan hjärnhalvorna.
Oftast är det den högra som arbetar hårdast,
på kretiviteten, på ordkombinationerna, på fotografierna,
som ligger gömda längst ner i byrålådan.

Kanske skulle du gå att fånga en dag
i ett ögonblick
då kameralinsen och slutaren
klickar till.

Jag undrar om jag ens skulle få en chans
innan du försvinner vidare längst gatan
bärandes på din gitarr och med en cigarett
mellan långfinget och pekfingret.

Du är en personlighet som behöver
sova på saken innan du fattar ett beslut.
En tänkare som aldrig får ro
innan vägen tar slut,
du är ensamheten personifierad.

Jag tror inte att du skulle låta mig,
följa dig.





Du är rädd för att fastna.



(mina ord 27/9 nollnio)

Ett hjärta som gör ont är ett fungerande hjärta

Söndag. Vilodag. Ta igen förlorade krafter från lördagens vinkväll. Vid tvåtiden tittade Sara förbi, vi drack en kopp te och tog en promenad på Rocklunda. Renade kroppen. Svettades ut alla vinångor. Nu har vi precis ätit köttfärsgratäng med pasta och bakat en ny sats med skorpor. Så nu väntar soffmys med kvällsfika. Jag är ledig imorgon också, så jag stressar inte med pluggandet i onödan. Men imorgon måste jag verkligen plugga. Peppar.

 


ett hjärta av rönnbär som jag och älsklingen pysslade ihop på Djäkneberget i fredags
jag tycker det blev väldigt sött

Väntar in lördagskvällen


Träden fäller sina löv nu. Färgar motionspåret i en fin gul nyans. Färgfyllda promenader kommer det att bli gott om framöver. Färgen förgyller när mörkret faller över hustaken. Ett hopp. Jag trivs väldigt bra under hösten. Jag älskar stora halsdukar och stickade tröjor, sockor, te, värmeljus, filtar och en bra bok att krypa ihop med i soffan. Äppelpaj är också någonting som gör hösten lite trevligare. Jag älskar promenader och det känns hur bra som helst att det blivit en del av min vardag igen. Jag behöver den energin för att orka med allting annat.

Nu sitter jag nysminkad med ett glas vin i handen och väntar på lördagsmiddagen. Jonathan lagar fläskfilé och ungspotatis. Gott. Sen efter det ska vi åka buss för första gången på hundra år till inflyttningsfesten. Man blir bortskämd när man bor på stan.

Älskling det vi mest av allt vill ha är någonting som aldrig kan bli vårt. men Hjältar och Hjältinnor stannar kvar.

Bildbomb från tjugofemte september.

Löning. Caféfrukost. Mammatid. Shoppingtid. Fototid. Leenden. Höstlöv. Solsken. Indisk kycklinggryta, vin och äppelpaj hemma hos mamma. Bildredigering. Och godnatt innan klockan tolv. En kort resumé av en mysig fredag.











Lördagar brukar börja lite segt och det är inget undantag idag. Sovmorgon till klockan elva, morgonrock och tofflor är fortfarande på. Jag har precis ätit frukost och nu sitter jag vid datorn och fixar lite bilder medan Jonathan är på systemet. Ikväll blir det inflyttningsfest, det blir nog trevligt. Men först ska och syster ut och träna bort lite kalorier från igår. Det blir nog en kombinerad jogging-promenad i Rocklundaspåret. Time to get ready...

Kanske jag också kan få en plats en dag



Texturen i mina fotografier
går inte att mäta med dina toner
som får kasettbanden från 80-talet
att kännas på tok för omoderna.

Inte för att jag lyssnat på något
sedan 90-talet, men jag kommer ihåg känslan
när jag och bästa kompisen tryckte på rec
när Spice Girls spelades på radion.

Det finns en motvikt mellan oss
som inte går att förklara
du är vänstertung och jag högertung.
Komplex mot känslosam.

Vissa i din närhet
smulas ner till kristalldamm
och får en särskild plats på din himmel
jag önskar att jag var en av dem.


(mina ord 24/9 nollnio)

Höstkänslor

Höstkänslorna strömmar genom kroppen just nu. Kylan och mörkret blir allt mer påtagligt. Mörkare kvällar, kyligare mornar. Mysfaktorn höjs såklart, med filtar, stearinljus, te och virkade sockor. Under kvällen har jag redigerat bilder, unnat mig en kvällsfika och slötittat på Idol. Nu ska jag ta en tallrik fil och müssli och fortsätta mysa under täcket.


Faktum är att jag har kännt mig lite krasslig idag. När jag kom hem från skolan somnade jag en stund i soffan. Men när jag vaknade mådde jag lite bättre så jag och Jonathan bestämde oss för att åka en sväng till Björnön och fota i kvällsljuset. Jag beställde för en tid sedan en adapter så att jag kan använda objetivet från min analoga systemkamera på min digitala. Det var väldigt intressant och jag blev jättenöjd med resultatet. Så nu har jag fyllt på mitt bildlager litegrann.

Det blev kväll så fort...

 

Skönt att vara hemma. Eftermiddagsföreläsning = sena dagar. Fast det kan vara skönt med sovmorgon ibland också. Jonathan kom och mötte mig när jag kom med tåget så vi gick till Café Gränden och åt lasagne. Det var längesen jag åt lasagne nu så det var väldigt gott. Nu ska jag koppla av resten av kvällen med en liten bit mintchoklad och en kopp te framför Andra Avenyn. Imorgon kan jag ta i tu med plugg, träning och allt annat som jag inte orkar med ikväll. Det är skönt att ha en ledig dag mitt i veckan.


Kärlek är för dom som har tur

Måndag tjugoförsta september. Jag har varit hemma en halvtimme. Vi hade förmiddagsföreläsning idag och efter det gick jag till biblioteket för att hämta ut en bok som jag hade reserverat. Där möttes jag av otrevlig personal. Om jag aldrig har reserverat en bok förut, hur ska jag då kunna veta hur man gör? Tillslut så fick jag min bok i alla fall. Efter att manicken som man lånar boken i inte ville ta mitt lånekort och efter att larmet pipit i dörren när jag skulle gå därifrån. Efter det tog jag en liten omväg hem, för att njuta av solen en stund. Jag älskar soliga höstdagar.

 

Nu ska jag sätta på kaffebryggaren och värma på lite sopprester från igår. Min nya favoritsoppa. Kika gärna in receptet. Senare ska jag fortsätta med min analys och ta mig iväg till Rocklundaspåret. Trots dagens motgångar, fortsätter jag dagen med ett leende på läpparna. Jag känner mig stark.


Magic sunday

Kulturnatten 2009. Thaimat. Vinfylla. Lila strumpbyxor. Diffus teaterpjäs. Många glada skratt. Vänner. Djupa samtal. Brända mandlar. Poesiutställning. Eldshow och fyverkerier. En härlig höstnatt.


Idag är det en typisk innomhussöndag. Jag ska mysa i soffan och samla krafter inför kommande vecka. Det ser ut att bli fullt upp. Så jag kan behöva ladda om batterierna. Senare kanske det blir en promenad för att rensa tankarna lite. En casual sunday helt nkelt.

Friday Im in love

Hemma från dagens förmiddagslektion i Grafisk kommunikation. Otroligt intressant kurs. En av de bästa hittills faktiskt. Det är intressant att se att så enkla medel som storlek, avstånd och typografi med mera kan ändra betoningen, helhetsintrycket och känslan på en text. Det är roligt att jobba med layout, men svårt. Vi får se hur det går med uppgifterna, "bokomslag" och "affisch". Det gäller att tänka till lite extra.


Så var det fredag igen då, känns som att jag skriver det varenda fredag. Men det är ju så, veckorna bara springe förbi en. Just nu sitter jag och försöker radera lite bilder från datorn, men det är riktigt jobbigt faktiskt. Så jag ska nog ta och väcka Jonathan och se vad vi ska hitta på idag. Vi tänkte äta bakadpotatis med räkor och skagenröra ikväll så det måste inhandlas. Det blir antagligen en tur till Hälla och Maxi. Vi tänkte lyxa till det lite extra ikväll, det är ju trotsallt fredag.

Jag ska måla hela världen









Eftermiddagskaffet är uppdrucket. Grytan puttrar på spisen. Fotografierna från dagens höstpromenad är redigerade. I alla fall de bästa. Det har varit fint höstväder nästan hela dagen, så vi passade på att gå ut en stund med kameran. Det var på tiden. Resten av dagen ska jag försöka plugga lite, styrketräna och fortsätta att läsa, Låt den rätta komma in. Men först ska jag duka bordet, umgås lite med syrran som landade här en stund på vägen hem och äta mat.

Fortsättning följer

Mitt-i-veckan-ledighet leder tydligen ofta i min värld till mitt-i-veckan-ångest. För mycket val och för mycket jag vill hinna med. På alldeles för få timmar. Dygnet borde verkligen vara några timmar längre.



Idag har vi varit ner på stan och fikat med Jonathans mamma, moster och mormor. Mysigt. Och köpt strumpbyxor. Nu tänkte jag äta pastasallad och efter det väntar dagens motion.

Du har färgat allt jag äger

Bilden är klickbar.


En liten paus kan behövas ibland för att hitta tillbaka. Jag har hittat rätt. För första gången i mitt liv, känns det som att jag är nöjd med min tillvaro. Ibland räcker inte tiden till, till nöjen, men det är något man får lära sig att leva med. En paus i vardagslivet kan behövas ibland. Idag dammade jag av kameran för fösta gången på två veckor, jag har legat vaken på nätterna och hjärnan har sprutat idéer under en längre tid. Kreativiteten är det oftast inget fel på. Eftersom att jag har två dagaras mitt-i-veckan-ledighet tänkte jag att det kunde vara skönt att leka med kameran lite. Temat blev randigt.

Tiden går fort när man har roligt. Nu tänkte jag krypa ner i soffan och titta på Andra Avenyn. Godkväll.

Lördagskväll

 

Ikväll sitter vi vid köksbordet och dricker vin och äter glass i goda vänners lag. Bästa som finns en lördagskväll.


Torsdagsord

Dagen skulle kunna sammanfattas med ordet, spontanitet. Solsken. Glass i parken med Sara. Klippning. Jag har köpt ny hårfärg och en kavaj på second hand. Dessutom har jag äntligen lyckats jogga tvåkommafem kilometer och gå lika långt. Första gången på länge. Jag är så glad för det, det betyder mer att jag faktiskt orkar ta mig fram än om jag går ner i vikt. Det är viktigt att hjärtat mår bra. En riktigt fin dag på alla sätt från början till slut.

 

 

Nu är jag helt slut. Har precis tittat på Överlevarna och läst lite i en bok, ska nog fortsätta med det sist nämda inne på sovrummet en stund innan jag somnar. Imorgon är det redan fredag igen... veckorna går skrämmande fort.


090909


Grattis på födelsedagen, kära syster!

Förortstiger

Jag hittade bilder i arkivet ikväll. I Englandsmappen. Eftersom att jag har brist på nytagna fotografier, så får det duga tills vidare. Jag har letat lite inspiration ikväll också, jag är ledig imorgon så jag tänkte försöka hinna med att fota lite. På förmiddagen. För efter det har jag fullt upp. Min syster fyller år och det ska såklart firas. Men först måste jag ner på stan och köpa en present. I sista minuten, som vanligt. Ibland är det svårt att få tiden att räcka till.

 

 


Förresten, jag har blivit intervjuad av en norsk tjej. Jätteroligt verkligen. Om ni är intresserade av att se intervjuen, kan ni göra det här. Godnatt.

Precis innan läggdags, en tyst septemberkväll.





I´m not gonna write you a love song.
Today.

Måndagsresumé

Jag har varit ganska tyst de senaste dagarna. Bristande inspiration (till den virituella världen). Livet utanför känns just nu mer prioriterat. Men krativiteten kommer nog tillbaka snart. Jag brukar hitta den, när jag tar tid till att leta. Just nu tar jag dagen som den kommer, det känns bäst så. Om jag har lust att leta kretivitet så kan jag gott och väl göra det. Jag tänkte inte skriva ett typiskt idag-har-jag-inlägg, men jag tycker om att skriva ner vad jag gör, för att senare i livet kunna titta tillbaka. Jag gillar att gå tillbaka i tiden.

Veckans sämsta: måndag morgon. Enligt horoskopet. Skrämmande rätt. Jag mådde inte alls särskilt bra imorse, illamående, magont och yrsel, men trots det tog jag mig iväg till tåget och skolan. Brukar bli bäst så. Men när vi väl kommer fram, får vi beskedet; inställd lektion. Men skönt var väl det, jag försöker se de positiva i livet nu. Jag kom ju åtminstone upp på morgonen. När jag kom tillbaka cyklade jag hem till mamma och spenderade större delen av dagen där. Vi drack kaffe tillsammans, pratade om allt möjligt, satt på balkongen i solsknet och i regnet, jag har läst bok och fikat lite blåbärspaj. Från fem-tiden och framåt har jag promenerat femman, duschat, fixat lite här hemma och just nu ligger jag och väntar på andra avsnittet av Överlevarna. Spännande.

Söndagstempo

Söndagsbrunch = pannkakor.


Lördagskvällen blev hel mysig. Vinkväll med två tjejer. Vi filosoferade om livet, vägval och vägkval. Om chansningar, om uppoffringar, om kärlek, om ekonomi och framtidsplaner. Jag trivs väldigt bra just nu, som att jag äntligen är på rätt plats vid rätt tillfälle. Men jag har kommit fram till att helgerna ställer till det lite för mig, då faller rutinerna bort och allt blir till en enda smet. Ingen ordning på någonting. Ändå älskar jag att strosa omkring och ta dagen som den kommer, men ibland blir det lite fel. Jag trivs så bra med mina veckorutiner nu. Att; gå upp tidigt, äta bra frukost, åka tåg, ha föreläsning, eftermiddagsfika, träna, äta bra mat, läsa, fritid och mysa en stund i soffan innan läggdags. Struktur.

Idag har jag två saker som jag vill göra. Promenera och läsa. Jag kan behöva ett lugnt tempo, för att ladda om inför nästa vecka. Jag behöver små pauser, för att fortsätta på toppen. Nu ska jag äta pannkokor med blåbärssylt och städa undan lite flaskor från gårdagens...

Hösten har trampat in i våra liv med stormsteg

Vi satsar nog på en lugn fredagskväll den här veckan. På hemmaplan. Det har varit en spännande och intensiv vecka och jag har tagit emot det med öppna armar. Jag känner mig ovanligt positiv. Nu väntar en god smoothie, en kvällsmacka och soffgos. Jag fryser så där obehagligt idag igen, det blir så när man är ute och promenerar när det är fuktigt i luften. Fem kilometer idag med, jag börjar verkligen komma igång.


Imorse var jag uppe tidigt och gick till tåget tillsammans med Sandra i ösregn. Kankse inte den bästa starten på dagen, men så kan det vara på hösten. Jag deppade inte ihop för det. Efter dagens lektion i datorsalen och genomgång i Indesign, känner jag mig lite klokare inom det programmet. Jag vet inte vilken gång i ordningen jag har försökt mig på det, men den här gången måste det ta och fastna. Efter en kort sväng på stan köpte vi med oss lite mat hem och efter det slocknade våra ögonlock för ett par timmar. Det kan vara skönt att sova middag ibland och hämta nya krafter. Och det fungerar ju faktiskt.

Reflektioner om hösten

Jag fryser. Det är kallt. Höstburrigt. Jag har precis kurat ner mig i soffan med täcket och tänker stanna här resten av kvällen. Titta på teve, läsa lite bok, dricka te och mysa med Jonathan. Eftermiddagen spenderades på ett café tillsammans med Sandra och Jesper som äntligen är tillbaka på hemmaplan. Det var på tiden, tycker jag. På vägen hem höll jag på att ta tillbaka allt jag sagt tidigare om hösten. Men motion behöver man varje dag, så det var bara att dra på sig regnjackan och ta sig ut i femkilometersspåret. Det är bäst att man vänjer sig vid alla höstens attribut. Trevliga, som otrevliga. Nu känner jag mig riktigt nöjd med mig själv i alla fall och det är alltid skönt. Som sagt myskväll på g. Hoppas ni får en trevlig kväll.

Torsdagsmemoarer

Jag blev kvar lite längre i Eskilstuna än väntat, idag. Lektionen drog ut på tiden. Men det gjorde ingenting, skönt att slippa stressa till tåget. Så jag hann gå till bokhandeln och köpa "Låt den rätta komma in", som vi ska läsa och luncha med två tjejer från klassen. Kycklingsallad och iste. Och på tåget hem började jag läsa några sidor. Iblan är det väldigt avkopplande att åka tåg. Nu sitter jag här och är kaffesugen, men mjölken är slut. Jag orkar verkligen inte springa till affären. Dagens i-landsproblem.


En mer strukturerad vardag, gör gott har jag märkt. Jag tycker det känns väldigt skönt att hösterminen har dragit igång och hittills har jag haft en väldigt bra start. Jag börjar redan komma in i rutinerna. Livet leker. Jag hoppas att den känslan håller i sig.

Borttappat, nyfunnet och konstaterat

Från-fältet-maraton. Blåklint och ax. Jag gillar åkrar. De här bilderna fotade jag samtidigt som dessa, men glömdes sedan bort i en mapp på datorn. Jag tappar ofta bort bilder. Rörigt bland filerna.











Idag kom CSN-pengarna så jag och älsklingen tog oss ner på stan och unnade oss en fika. Äppelpaj och kaffelatte, blev det för min del. Min första kaffefika. Jag hade inte tänkt shoppa så mycket, men när Linnéa hittade en väldigt fin väska till mig, så kunde jag inte hålla fingrarna borta. En ny skolväska, en vit, stor, stickad halsduk, ett basic Gina-linne och ett par söta armband, hamnade tillslut i mina shoppingkassar. Jag gillar inför-hösten-shopping och skolstart-shopping. Just nu är systeryster här, vi har precis ätit kinamat och nu sitter hon med hårfärg i håret. Snart ska jag göra väskan redo inför morgondagens introduktion till, Lättläst och avlyssnat. Kanske blir spännande. H-o-p-p-a-s.

Skrivbokshemligheter som dyker upp i offentligheten

De senaste nätterna har jag fyllt i ord på raderna i min skrivbok. Nattliga betraktelser. Jag undrar varför de finaste orden och de bästa formuleringarna dyker upp när sömnen är på gång och jag inte hinner skriva upp raderna innan de försvinner igen, ut i tomma intet. Jag måste ha ganska kort korttidsminne. För efter bara några sekunder av memorerande, är jag tom igen.


Vi har tagit den sista sommarnattspromenaden för i år. Vindarna susar kallt genom öronen nu. Höstvindar. Kyliga nätter. Samtidigt som sommaren förvandlas till höst suddas minnerna ut. För i år. Varje sommar har jag en förmåga att återuppleva tvåtusenfem. Jag var ung och dum. Kär och oförutsägbar. Ledsen och sorgsen. Glad och vacker. Sommarkärlek. Vi är inte längre som vi var då, men vi är fortfarande vi. Ibland undrar jag var tiden tog vägen, den tiden då vi var som kärast. När vuxenlivet trädde in i bilden och satte livet på prov. När ansvarsrollen blev den viktigaste. När vuxenlivet blir för mycket kan jag försvinna till den tiden. Men jag är glad att jag har mognat och att vi skapat vårat eget liv. Tillsammans. Efter varje sommar kommer någonting nytt, det är det som är så bra med hösten. Nu kan vi välja vad vi ska lägga bakom oss och vad vi vill spara som minnen. Hösten betyder oftast en nystart, jag känner redan vibbarna. Jag älskar höstlivet, september, oktober är fina månader. Färgglada. Jag har många fina sommarminnen. Vi har många fina sommarminnen. För vissa stunder glömmer man aldrig, speciellt inte kärleksminnen från en svunnen tid. Jag drömmer mig tillbaka lite...

Du skriver dina textrader om nätterna, i trappuppgångarna, medan jag får min skönhetssömn. Jag beundrar din kreativitet, dina vackra ord och din tapperhet. Din fina musik får mina läppar att stråla. Jag sjunger med i dina låttexter. Jag är så glad att jag är en del av ditt liv. Att vi har ett liv tillsammans. Jag fick ihop några radre inatt, när du hade stängt dörren om mig och åkt iväg. Sänglampan på nattduksbordet gav ifrån sig ett fint gult ljus och pennan följde raderna som om jag alltid hade skrivit poesi. Fast efter en stund fick jag skrivkramp. Ont i handen. Penna och papper har blivit nostalgi. Du vet att det var fullmåne den natten i var ute på vår sista sommarnattspromenad, jag plockade en ros på någonannans tomt och vi skrattade hela vägen hem. Jag tyckte att staden blivit mörkare, tystare och otäckare sedan sist. Jag minns inte att det var så när jag var liten. Någonslags dimma har lagt sig över staden. Vi håller varandras händer lite håradare och skyndar på våra steg hem...

Ur min skrivbok.

I am too happy, to feel sorry.

Bildserie från nattens spöktimme. Ett mysigt avslut på augusti och sommarlovet. Ibland smyger idéerna och kreativiteten fram från okända vyer. Efter det somnade jag gott och imorse vaknade jag med nya krafter.


Första september. Kursstart, Grafisk kommunikation. P-e-p-p-a-d. Höstterminen började med sovmorgon till klockan tio, en varm dusch, spegeltid och en sen kombinerad frukost och lunch. Solen tittade fram och värmde staden när jag cyklade till tåget. Fin start. Jag har bestämt mig för att ge lite mer den här terminen.

Sedan jag kom hem har jag hunnit med en mysig fika på vår lilla uteplats, promenerat/joggat fem kilometer med lilla lillasyster och mamma samt ätit middag med familjen. Nu ska jag kura ner mig i soffan och smälta dagens intryck. Jag är på gång.