Dyster sista mars

Jag har tappat fokus igen. Dagarna har förlorat sina namn. Alla dagar ser ungefär likadana ut. Förlorad livskraft. Jag vet inte hur jag ska hitta tillbaka. En veckas påskledigt. Jag tror inte att det hjälper. Min vän pessimisten. Jag borde inte stanna kvar här. I ett känslokaos som bara växer sig större.


Det kan hända att jag lider av sjukligt svårmod.





scrable

Jag har vandrat omkring i någon slags dimma hela dagen. Dagen-efter-dimman. Vi hamnade på Plantagen och strosade omkring bland alla andra söndagshandlare på Ikea. Med Sara och Häger. Ätit på Max hamburgare har jag gjort också och färgat håret.





Nu har jag landat i soffan efter att ha fotograferat lite ordbrickor. Jag försöker ladda mentalt för att försöka vrida upp tempot på vardagen igen. Från halvfart till helfart. En liten omställning. Men jag behöver struktur i livet igen. Imorgon hoppas jag på post innan jag åker iväg på kursintroduktionen efter lunch. Nu ska jag titta på Mellenium-serien. Puss.



Jag har ledsnat på att vänta

Jag saknar känslan av att kunna krypa upp i ett soffhörn med en ny bok i handen. Andas in författarens språk och inspireras. Alla romaner till kursen som jag läser nu, börjar gå mig på nerverna. Tack och lov för att det bara är två kvar. Alla olästa böcker här hemma ligger på hög. Jag längtar till den dag då jag kan öppna en av dem, utan att känna press från omvärlden. Underligt att böckerna jag beställde för några veckor sedan, fortfarande inte har dykt upp...

 

 

Igår skickade jag iväg mitt ex med posten. Till Spanien. Lite bättre väderförhållande för fotografering där. Jag skulle göra vad som helst för att få komma bort tills våren har bestämt sig för att stanna. Just nu väntar jag på två nya objektiv som är på ingång. En normalzoom (Tokina 16-50mm, f/2,8) och en fast vidvinkel (Sigma 20mm, f/1,8). När de dyker upp med bud i dörren, lovar jag er att jag ska ta itu med alla fotoidéer som ligger och bubblar under ytan. Tills dess ska jag läsa hundra sidor i, Väggen, tills imorgon. Suck. Roligare än så blir det inte ikväll.


Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser

Det har snöat hela dagen. Från det att jag drog upp persiennerna till det att jag drog ner dem. Jag blir så deprimerad av all snö och blytunga, gråa moln. Så jag har legat inne hela dagen. Druckit citronte, ätit mannagrynsgröt, tittat på en gammal film, bevakat mina auktioner på Ebay, söndagsfikat lite och just nu står Johan Falk på i bakgrunden. Jag är trött och rastlös på samma gång. Jag behöver energi. I form av solsken och plusgrader. Annars har jag svårt att överleva.

Jag snurrar av lycka som spiralen på blocket jag skriver i

Fin lördagseftermiddag.

Promenad. Nudelwok. Kaffe hos mamma. Kamerapill.

Nu blir det tacos och vin hemma hos Sara och Häger. Mys.


Tjugonde mars


Jag vill ligga ostört och läsa kärlekshistorier på en klipphäll. Doppa tårna i vattnet. Jag vill strosa runt på gatorna i Montmartre och titta upp på Eifeltornet. Jag vill skriva poesi på ett café i London. Jag vill fota en sagostig och nynna till låtar på en promenad från en rosa ipod. Jag vill flytta till en större lägenhet, så vi inte behöver trycka in Jonathans gitarrer och mina kameraprylar i ett litet hörn i vardagsrummet...

En dag kanske jag får uppleva allt det där. Men tills dess ska jag leva här och nu. Lära mig min nya kamera. Dricka vin och umgås med mina fina vänner. Visa Jonathan hur mycket jag älskar honom. Och le så mycket som möjligt. Jag ska inte låta ångesten sätta käppar i hjulet för mig. Den här gången.

En vindpust viskar att jag är tillbaka


Tillbakablick

Jag lovade er en ny era i den här bloggen. En nystart. Ett nytt kärleksbrev. Det känns som att jag skurit mig allt för många gånger på det gamla. Jag vill få utlopp för mina känslor. Skriva berättelsen om mitt liv. Här, för er.

Det börjar bli vår. Snön smälter. Graderna stiger. Jag sitter med en ny kärlek i min hand. Min älskade 7D. Kan förutsättningarna vara bättre? Jag tror faktiskt inte det. Det är nu det gäller.

Så.

Hej, jag heter Ida och är tjugotvå år. Dagarna spenderar jag i Västerås. Här delar jag och pojkvännen på 65 kvadratmeter och slåss dagligen om vår älskade iMac. Vi delar mycket annat också. Nästan allt faktiskt. Jag brinner för att skriva och älskar att fotografera. Finns det någonting vackrare än att spara ett minne som ett evigt fotografi? Jag har haft författardrömmar så länge jag kan minnas och jag lever verkligen för konsten. Jag lider av känslokaos och identitetsförvirring. Men vissa hävdar till och med att det kan vara bra för kreativiteten. Musiken som strömmar ur mina högtalare just nu är mycket av bland annat, Lars Winnerbäck, Melissa Horn, älskade Kent, Edith Backlund, The Killers, The Script, Imogen Heap och mycket, mycket mer.

Just nu läser jag lite distanskurser, mest inom litteraturvetenskap och satsar på att till hösten spendera tid på någon av landets folkhögskolor. För att utvecklas inom det jag älskar allra mest. Jag är lite trött på den akademiska prestigen och pressen och känner att jag behöver en paus därifrån innan jag kan återgå dit. Mitt nya mål är att inte förlora mig själv någonstans på vägen. Det har jag gjort alldeles för många gånger förr.

all kärlek

Jag kom på mig själv med att leta efter någonting som inte längre finns

jag ville bara stryka alla orden
radera alla minnen som någonsin
fastnat, putsa på fasaden och
riva allting som än gång var mitt
slå sönder alla speglar som gav
mig blickar åter till mitt förflutna
sluta upp med dubbelmoralen
och faktiskt leva som jag lär
i en redan fallande atmosfär


Hold on

Jag har fotoabstinens så det skriker om det. Just nu håller jag på att sälja av mina kameraprylar samtidigt som jag håller på att köpa nya. Idag klickade jag hem en ny fjärrkontroll, batterier, minneskort, m42-adapter och ett display-skydd. På väg är också ett Sigma 70mm f/2,8 EX DG macro. När jag sålt min kamera plus alla objektiv kommer jag att köpa en Canon Eos 7d. Åh. Jag längtar. Men snart så är den äntligen min. När jag kommer tillbaka börjar en ny era i den här bloggen. Så håll ut. Jag tror nästan att ni har mer tålamod än jag just nu...

Älskling, jag har hittat in från mörkret

Det kommer nog bli glest med uppdatering framöver. Jag tror att ni redan har märkt av det. Tills jag köpt ny kamera och landat mentalt. Allting börjar vända nu och jag lever. En dag i taget. De senaste dagarna har varit fina och jag hoppas att veckan kommer att fortsätta i samma stil. Jag är glad för att jag är jag och för alla i min närhet. Kanske håller jag på att vakna upp ur vinterdvalan? Vi ses snart igen.

Stockholm

Jag sitter och dricker te och nynnar till Melissa Horn. Snart ska jag bege mig till tåget. Idag ska jag känna storstadspulsen för en stund och prata bort flera timmar med Malin. Solen skiner, så jag tänker ta på mig skinnjackan för första gången på evigheter. Om det inte hade varit så slaskigt hade jag tagit på mig Conversen också. Men de får vänta en stund till. Jag känner på mig att det här kommer att bli en fin dag.

Våren har vaknat, men drivor i vitt ligger kvar över taken

Jag har promenerat längst blöta, slaskiga trottoarer med Winnerbäck i lurarna med ett snurrigt huvud och suddiga ögon. Solen är underbar. Men idag uppskattade nog inte mina ögon ljuset. Jag landade hemma hos mamma på ett oförberett besök. Här är jag nu. Jag har piggat upp mig själv med lite läsning i Topp Hälsa och tre knäckebrödmackor. Snart blir det eftermiddagsfaffe. Älska.

Jag bläddrade igenom mitt bloggarkiv igår. Igen. Och hittade det här inlägget. Skrivet precis innan det nya året. Det är dags att vakna till liv nu. Våga leva. Våga vara stark. Jag tog första steget igår. Jag har bestämt mig för att försöka prata bort ångesten med någon som förstår. Någon som kan. En form av terapi. För om jag ska våga leva, måste jag börja med att våga må bra. Det kanske låter som en självklarhet, men det är lätt att fastna bakom tryggheten. Bakom muren. I det som faktsikt är orubbligt. Men det är slut med det nu. Från och med nu börjar jag ett nytt kapitel...


ord från natten


dina läppar smekte
en sista gång över
mina nariga vinterarmar
jag kliade länge på
samma ställe efter
att du hade gått
snön var trygg nu
jag fastande i en
vintersaga dit våren
aldrig riktigt kom.

I fell in love

Vårkänslor till tusen idag. Smältande snö, fyra plusgrader, tunnare jacka, promenadsällskap och massa massa sol. Jag ville inte sluta gå. På hemvägen stannade vi på stan och fikade med Foppa och efter det följde vi med honom till Media Markt. Jag spanade på kamerorna och blev nykär. I Canon. Ikväll har vi lagt upp annonser på Tradera och funderat på vilken kamera som skulle passa mig bäst. 50d eller 7d. Jag är snurrig...

För längesen



tonårstårar

du sved innanför min t-shirt
dova skrik i en nytvättad
alldeles för blommig kudde
hjärtan gick sönder på löpande band
alla röda sträck på min arm
bildade till slut ett namn
(...)


Tulip



Jag ser ljusare för varje dag som går. Jag lever i nuet just nu. Det känns bäst att ta en dag i taget. Solen har en vana att titta fram lite oftar nu förtiden. Det gillas. Slutligen vill jag skicka en stor kram till mina fina vänner Sandra och Jesper ♥

Din sol har landat i mitt knä

Mysig fotostund på morgonen. Jag börjar bli vän med fjärrutlösaren...





Det blev en härlig promenad. Förbi stan, vasaparken, ner till hamnen och vattnet, längs lögarängsbadet och upp till mamma. Hela stan är täckt i snö. Det är faschinerande att det kan bli så mycket. Ibland så gillar jag Västerås. Men finast är det på våren och sommaren. Tänk när man kan köpa glass och sätta sig i parken, sitta på uteserveringen på hamnensfik, gå långa sommarnattspromenader och bara vara i solen. Jag längtar ännu mer nu. Vi stannde till och fikade hemma hos mamma och blev kvar där och lagade mat. Som alltid, med andra ord. Nu måste jag läsa, ligger väldigt mycket efter den här veckan.

Frukost mitt i veckan




Fixar och donar här hemma. Läser Pesten. Fotar detaljer.
När Jonathan vaknar blir det en promenad ute i solskener. Love.
Underbar morgon.

Radion spelar vår sång

Jag vill skriva att livet ser ljusare ut, men det vågar jag inte. Men det jag kan skriva är att jag kan se ljuset i tunneln. Det gnistrar till där framme, jag har någonting att vänta. "Allting kommer att bli bra", så känner jag.

 


Idag har jag handlat lite nya inredningsdetaljer, två nya soffkuddar och en söt lite temugg. Allt för att ljusa upp lägenheten lite. Jag vill ha det vitt och fint här hemma. Tulpanerna från i lördags, står fina i vasen på köksbordet och viskar att våren är på väg. Jag kunde inte hålla mig från att förnya garderoben lite när jag väl var nere på stan, med en ny jeansjacka och en topp med puffärm. Och på det blev det en mysig fika med min käraste mamma.
En bra tisdag helt enkelt.

Sju

- Jag avskyr behåar. Så fort jag kommer hem, tar jag av mig den (om jag har någon överhuvudtaget).

- Jag blir alltid jätterädd när min telefon ringer och det är ett nummer som jag inte känner igen. Antingen ger jag  telefonen till Jonathan eller så svarar jag inte. Doltnummer borde förbjudas...

- Jag bryter ihop när mina bilder inte blir som jag vill. Vilket händer nästan hela tiden. Jag måste sluta ha så höga krav på mig själv.

- Sedan jag var liten har jag alltid fått ont i huvudet av grädde.

- Jag är beroende av speglar. Jag speglar mig i allt som det går att spegla sig i. Fönsterrutor, skyltfönster, bilrutor, vatten, backspeglar, med mera. Allt för ofta kommer jag på mig själv med att sitta och spegla mig själv i en fönsterruta samtidigt som jag pratar med någon. Eller när jag sitter och äter, eller när jag pratar i telefon.

- Jag är fullständigt tondöv. Men jag älskar att sjunga ändå, trots att det låter förjävligt.

- Jag är så tråkig som person att det tog över en timme att komma på ovanstående punkter.


Jag önskar att jag hade en massa fobier, tvångstankar, beroenden eller manier som jag kunde dela med mig av. Men det har jag inte. Intressantare än så här blir det tyvärr inte.


Längesen vi sågs

Tio minuter kvar av februari. Jag har försökt berätta och skriva ner det jag har gjort de senaste dagarna. Men varje försök har slutat med delete.

Till att börja med så önskar jag att jag kunde radera både onsdagen och torsdagen ur mitt minne. Allra helst torsdagen. Fredagen startade med att mamma ringde och väckte mig och berättade att mormor låg på lasarettet. Fyra timmar spenderades vid mormors sida. Tuffa timmar. Förhoppningsvis får hon stanna en stund till på jorden. Jag vill inte säga hejdå redan.

I lördags vaknade jag utvilad och vi tog en promenad runt stan med stopp på system bolaget och konsum. Senare åkte vi med mamma och matilda till ikea. Jag köpte värmeljus och tulpaner. Efter det gick vi till maxi och handlade, där träffade vi av en slump Amanda som vi inte träffat på nästan två år. Vi bjöd med henne hem till mamma där vi åt tacopaj, drack vin och därifrån tog vi taxi ner på stan och spenderade kvällen på circus. Natten bjöd på många minnen, en kopp te och samtal till klockan sex på morgonen.

Idag har vi sovit bort nästan alla ljusa timmar, tittat på filmer och lagat mat klockan åtta på kvällen. Imorgon väntar en ny vecka, ny månad och nya tag. Jag återkommer...