Efter nattmackor och midnattste



(utkast: 23.02.2011, 01:53)

Det är någonting speciellt med att sitta uppe efter tolv, knappa på tangenterna och se hur bokstäver bildar ord och till sist meningar. Som förhoppningsvis slutar i stycken. Sen om texten har en mening eller saknar betydelse, det brukar inte vara så viktigt efter klockan tolv. Huvudsaken är att jag skriver. Att jag har ord. Att jag inte är tom. Jag hatar tomheten på ord. Jag vill kunna förklara saker och ting. Eller skriva hemligheter som ingen förstår sig på. Förutom jag själv och på sin höjd min bättre hälft. Ibland förstår du nog mer än jag. Och så finns det vissa saker som jag inte kan förklara. Som till exempel varför jag inte kan skriva brev till en kär vän eller till min faster som skickade ett i början av året. Jag önskar verkligen att jag kunde. Eller varför jag inte kan logga in på facebook utan att känna mig uttittad. Samtidigt som jag fläker ut mitt inre här hur som helst. Utan att tänka mig för. Eller sanningen är väl kanske den att jag tänker lite för mycket. Det kanske bara är så enkelt att jag inte gillar hela konceptet. Med facebook. Jag tycker inte att det är särskilt givande att spionera på människor på det sättet och att det hela förvandlats till en medelåldercircus och paradiset för ovårdat språk, är väl också en anledning till att hålla sig borta. Men ändå vill jag inte bränna alla broar till livet där hemma. Så det är därför jag fortfarande finns kvar. Än så länge.

 

Ibland önskar jag att det fanns mer tid och att man kunde förflytta sig mellan olika städer i samma hastighet som det tar att skicka iväg ett mail. Det hade varit så mycket lättare att hålla kontakten med dem man älskar på det sättet. För jag saknar er. Även om jag inte visar det så ofta. Jag försöker att inte tänka på det så mycket och ta vara på min tid här istället. För den varar inte för evigt. Kanske inte längre än till augusti. Men det vet jag inte helt säkert. Det finns heller ingen säkerhet att jag landar på samma ställe som jag flög ifrån. Det finns så många andra städer. Och man kanske inte kan gå runt och tänka på andra hela livet. Eller sakna. För mig räcker det med att ni finns bevarade i mitt hjärta tills vidare. Jag har aldrig varit särskilt bra på att vattna relationer. Men ibland kanske det behövs för att vissa av blommorna ska överleva. I fortsättningen ska jag fylla min vänskapskrets med endast garderobsblommor. För att vara helt säker på att ingen dör.


Kommentarer
Från; Lotta

åh tack snälla du. Alltså bilderna ovan. Gud vad fint!

2011-02-24 / 23:36:58
URL: http://enlitenlotta.blogg.se/
Från; - - M a j a s B i l d e r - -

Jag gillar stilen på dina bilder, riktigt fint! :) och texten ovan, åh så fint!

2011-02-25 / 10:32:05
URL: http://majasbilder.blogg.se/
Från; Malin

Jag förstår precis. Ibland vill man hålla kontakten så mycket, men ibland blir det svårt. Jag tror det är okej så länge man vet var man har varann..



Jo, ny lägenhet blir det, och kanske nytt jobb också! :) Så fort vi hunnit flytta och stadga oss lite ska jag förklara allt. Ta hand om er sålänge. Puss

2011-02-25 / 11:32:56
URL: http://malinan.blogg.se/
Från; nathalie

jätte fina bilder!

2011-02-25 / 13:39:44
URL: http://nathaliemarianne.blogg.se/
Från; Johannas ordsamling

Du kan verkligen det här med ord. Det här inlägget var som att läsa mina tankar, och nu faller några tårar för att jag plötslig ser mina tankar i ord.

2011-02-25 / 13:50:19
URL: http://ordsamling.blogg.se/
Från; lovisa

vackra gbilder!

2011-02-25 / 13:52:52
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Från; Elene:)

Jätte fin blogg:)<3



Besök gärna min:)



Kramar

2011-02-25 / 13:56:02
URL: http://theelene.blogg.se/
Från; Christine

Hej! Jättefin blogg och fina bilder! :)

Vinn presentkort på mina smycken! Var med och tävla enkelt här!

http://christylebychristine.blogg.se/category/tavlingar.html

2011-02-25 / 14:18:26
URL: http://christylebychristine.blogg.se/
Från; Hanna Skattberg

Anmäl dig till dagens blogg!:D

2011-02-25 / 14:47:03
URL: http://hhannaskattberg.blogg.se/
Från; Jessica

Assååååå bilderna är så fina. Riktigt riktigt fina. Det är sånna man skulle vilja printa ut och göra en riktigt fin tavla av.

2011-02-25 / 15:15:37
URL: http://jesi.blogg.se/
Från; Jasmine

Att skriva efter midnatt ger orden en viss effekt, som bara kan fås under sena natten.



Du skriver så fantastiskt! <3



Och jag älskar slutet av inlägget. Så otroligt bra liknelse och med en känsla som bara fortsätter att infinna sig, även efter att jag har läst klart. Fantastiskt, fantastiskt, fantastiskt.

Det här med att bevara vänner är svårt - speciellt om båda parterna inte engagerar sig.



Kramar

2011-02-27 / 12:04:24
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Från; Sandra

Det är sant att vissa blommor kräver mer vatten än andra. Och vet du vilka som kräver minst vatten? Vet du vilka blommor man kan gömma i garderoben utan att ägna en tanke åt dem på flera år? Plastblommorna.



Jag vill bestämt hävda att vi inte är plast, du och jag.

Jag vill bestämt hävda att vi är de där färggranna orkidéerna som stoltserar längst fram i fönstret, där alla andra växter vill vara. Vi kräver mycket kärlek, mycket vatten, men så är vi också störst, bäst och vackrast. Kanske är det värt att vattna, värt att kämpa för?



Så jag ber dig nu såhär, en sista metafor:

Ställ inte in oss i garderoben.

Jag är beredd att kämpa om du är, men vissnar vi så vissnar vi, och ensam kan jag inte göra så mycket åt det.

2011-03-18 / 18:22:38
URL: http://yousoundsotwee.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback