Vi kommer alltid att hitta svaret på våra frågor i en bok

Varför försöka fly och lämna staden där du föll? På grund av ett fåfängt hopp om att dina ärr i en annan stad, i ett mildare klimat, ska sluta göra ont och din väg bli lättare att gå? Omkring dig reser sig ändå ditt livs ruiner, för vart du än tar vägen har du staden med dig. Det finns inget nytt land och inget nytt hav, livet du har förspillt är förspillt var som helst i världen.

[Lucía Etxebarria, Beatriz och himlakropparna]

 

Den här sommaren kommer jag att missbruka vattenmelon och mango, fotografera mer analogt än digitalt, sluka litterära verk på en filt i parken, på stranden, på en bänk längst Passeig San Joan, i soffan (om kvällarna eller när regndropparna faller) och finna inspiration till egna romaner, dagdrömma om författarskap, luftballongsresor och hus på landsbygden, gå långa promenader längst stranden i solnedgången, dricka Mojito med vännerna på Plaça del Sol och alltid, alltid ha skrivblocket nära till hands. Jag ska också försöka ägna några timmar åt sommarstudier. Men bara några.

 

Nu blir det kikärtsgryta med bulgur och en lässtund i soffans favorithörn. God kväll.


Kommentarer
Från; paula

fy tusan vilka kloka ord! borde ha ett dokument där sånt där kan skrivas ner, ska faktiskt fixa det nu! kommer fyllas för fort bara. men det är väl bara positivt. tack för fint bloggande!

2011-05-16 / 21:22:35
URL: http://peaceoutpeople.blogg.se/
Från; Sandra

Åh, så du har börjat läsa Beatriz alltså? Vad tycker du än så länge?



Svar: Nej läst ut den har han inte gjort, det är lite svårt att få tid till att läsa härhemma nuförtiden. Det går, men det går sakta. :) Men vad kul att även Jonathan tagit sitt förnuft tillfånga och börjat läsa den. Bäst för honom att han älskar den lika mycket som vi andra! Hälsa förresten? Kram!

2011-05-17 / 00:09:30
URL: http://regnsjuk.blogspot.com
Från; Jasmine

Du kommer säkerligen att få en fantastisk sommar!



Svar: Tack så mycket! Jag är väldigt glad över att jag har fått arbete inför sommaren. :)



Kram

2011-05-18 / 23:20:50
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Från; kristina

åh. hade du skrivit en roman, hade jag definitivt vilja läsa den.

2011-05-24 / 19:49:41
URL: http://melodyofyou.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback